Viața la casă


Anul trecut, în miezul iernii, pe 22 decembrie ne-am mutat la casă, la insistențele copiilor și cu ajutorul prietenilor. Frumos moment. Locuiam într-un apartament spațios, renovat recent,  poziționat strategic pentru toate necesitățile de zi cu zi. Și...ne-am mutat în afara orașului, în căsuța pe care de doi ani o tot construiam, în ideea de a ne petrece weekend-urile la curte.

Cumva, cam toți cei pe care-i știu și au facut transferul acesta de la apartament la casă au simțit experiența aceasta ca pe ceva revelator. Tot universul fiecăruia se repoziționează și începi să simți natura cu toate posibilitățile pe care le oferă.

Și așa a început totul...parcă mi s-au trezit simțurile și am început să-mi doresc să fac , să vreau, să devin mai bună, mai organizată, mai creativă. Este într-adevăr o provocare pentru că simți o libertate pe care iți dorești să o exploatezi la maximum.

Și...totul este mai simplu dacă ești pe drumul tău. Am făcut atât de multe schimbări în aproape un an de zile că nici nu știu cu ce să încep.

Avantajele pe care le-am simțit din prima lună în care ne-am mutat sunt de punctat.
Prima și cea mai surprinzatoare constatare a fost cea a facturilor care,  în decembrie 2016( o lună de iarnă geroasă cum nu  mai fusese în zona noastră de zece ani ) au fost mai mici decât fuseseră în decembrie 2015 la apartament...gaz, apă, ..diferențe semnificative.

Fericirea copiilor de a sta în zapadă și a se juca la discreție în curtea lor a fost cea mai minunată constatare.

Casa care mirosea a curat și rufele care aveau aroma copilăriei la bunici..

Sentimentul de libertate pe care îl ai când deschizi ușa și ieși direct afară..

Cumpărăturile pe care le aduci rapid în casă...pentru că ai locul tău de parcare în fața porții și străbați doar aleea din curte..

Întreținerea casei prin curățenia săptămânală care se face cu mult mai multă eficiență, pentru că te poți folosi și de spațiul exterior..

În concluzie, faptul ca ne-am mutat la casă a fost o decizie înțeleaptă și suspect de potrivită pentru familia noastra.


Comentarii

  1. frumos. succes in tot ce iti propui. te voi sprijinii mereu. TE IUBESC

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur pentru voi. Sper,intr-o zi, sa impartasim aceasta schimbare! Mult succes in tot ceea ce faceti! Va pup si va imbratisez cu drag! 😘

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat! sa ai numai satisfactii cu acest blog! puuup you

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo! M-am regasit in experienta ta, si pentru noi a fost minunata adaptarea la casa, mai ales la curte! Te iubesc si iti doresc mult succes cu acest blog!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Mutarea la curte te scoate din starea de confort , dar iti ofera multe optiuni si perspective.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu