10 pete eliminate rapid și eficient.

Follow my blog with Bloglovin
Petele ne dau bătaie de cap și "ne ajută" să golim dulapurile și să facem shopping mai des...

Sunt precum coșurile , nedorite...total inestetice și apar când nu te aștepți ...sunt surprinzătoare cu alte cuvinte.

În luna decembrie, când multe dintre noi evaluăm situația dulapului cu simț de răspundere, m-am documentat puțin și în privința acestora.



Dar nu este întotdeauna o idee bună de a merge la mall pentru că hainele preferate sunt pătate și te grăbești la o întâlnire...și nici nu este prea plăcut să folosești pulovere de camuflaj pentru o banală pată apărută...de niciunde .

1. Petele de înghețată se scot suspect de simplu. Pui rufa la înmuiat în apă rece o jumătate de oră. Apoi ungi pata cu un detergent lichid sau pulbere și lași să acționeze maximum 15 minute. Apoi freci puțin, clătești....și asta este tot.

2. Petele de parfum se scot cu glicerină caldă.

3. Petele de rugină imprimate în haine se scot cu apă oxigenată diluată cu apă rece. Cele de pe rufele albe se înmoaie în apă, apoi se pudrează cu sare fină. Se freacă puțin cu vârful degetului pentru a pătrunde în țesătură. Se lasă la uscat și se freacă cu o perie. Dacă nu a fost eliminată complet, se repetă operațiunea.

4. Petele de noroi, care nu sunt atât de inofensive precum par, se lasă la uscat. Se perie surpusul, după care se freacă cu apă călduță în care s-a adăugat oțet.

5. Petele de ciocolată se scot cu apă foarte sărată.

6. Petele de fond de ten se scot ușor prin frecare cu miez de pâine.

7. Petele de fructe de pădure (afine, mure...) și vișine se curăță cu ajutorul unui amestec din puțin alcool alb înfierbântat amestecat cu o linguriță de amoniac. Se înmoaie o cârpă moale cu acest amestec și se freacă pata până dispare.

8. Petele de suc de vișine sau cireșe se curăță în felul următor: se spală întâi în apă călduță amestecată cu săpun apoi se lasă la înmuiat în lapte până când petele dispar.

9. Petele de grăsime se scot foarte bine cu pastă de dinți. Se lasă la uscat și se îndepărtează cu o perie.

10. Petele de ruj de buze se scot cu alcool de 90 de grade și apoi cu amoniac.



Amoniacul amestecat cu zece părți de apă elimină petele de vin roșu și alb, oțet, cerneală, fructe, grăsime, roșie.

Spor la....scos pete!!!

Comentarii