Târgul de Craciun


Târgurile de Craciun au început să fie apreciate și dorite de români. Și nu doar cele de Craciun... Zona aceasta a organizării sărbătorilor cu multe accente americane începe să prindă curaj și să se extindă rapid și la noi.

În comparație cu anul trecut am văzut multe curți și case cu ornamente, beculețe, brazi împodobiți, și....coronițe pe ușile de la intrare în casă.

Mă bucură foarte mult atitudinea noastră primitoare de frumos. Copiii sunt fericiți pentru că sunt mai răsfățați decât în alte perioade din an.

Am fost pentru prima dată la Târgul de Crăciun de la Sibiu. Are o popularitate și un feedback foarte fain....ceea ce nu este neapărat bine pentru că ai așteptări mari și riști să nu îl apreciezi. Dacă îl compari cu cel din Viena sau din Nurenberg....poți spune că ....promite și se poate îmbunătăți.

Dar privit la rece, este frumos, are colinde, lumini, comercianți autentici, turtă dulce, globuri pictate manual, ceramică, clopoței..... street food.

Autenticitatea târgului este dată și de piața în care se organizează. Centrul Sibiului cu arhitectura aceea de poveste care cere moși și copaci împodobiți, ca în opera lui Dickens, cu straduțe înguste și intime.  Casele par fortărețe cu ochii somnoroși (spun copiii....).




















Este minunat că există și ne putem bucura de el...





Comentarii

Trimiteți un comentariu