În urmă cu doi...trei ani era o tonetă într-un mall din oraș
care vindea Cinnamon rolls. Habar nu aveam ce erau cand le-am gustat prima
dată...
Arătau într-un mare fel...cam scumpe, dar muuuult prea bune.
Pur și simplu nu puteam să mă abțin din cumpărat și....mâncat,
evident.
Într-o zi a dispărut toneta, iar eu am rămas cu senzația
aceea că nu ne-am spus tot .
Am căutat rețeta pe net, dar mi se părea mult prea
complicată pentru a o încerca...
Dar cum Dumnezeu mă iubește și mi-a trimis oameni frumoși în
jur, într-o seara, una dintre prietenele mele dragi mi-a dăruit o tavă plină cu
nebuniile acestea de prăjituri....și rețeta lor.
Nici pigmeii nu aveau burtici mai mari ca ale noastre după
ce am devorat ,în nici două ore, toate cinnamon rolls-urile din tavă.
Așa că am trecut la treabă și am făcut și eu, evident
alegând calea cea ușoară.
Nici nu vă imaginați cât de repede se fac și...cât de bune
ies...și cum miroase toată casa a .."ACASĂ".
Aceasta este o fotografie pentru a vă convinge că merită
efortul.
Și acum rețeta :
Ingrediente pentru blat :
-25 g drojdie proaspătă,
-600 g făină,
-70 g unt topit și răcit,
-200 ml. lapte călduț,
-75 g zahăr,
-2 ouă mari,
-un vârf de cuțit de sare.
Varianta simplă (pentru ca rețeta mai complexă o găsiți pe
net la profesioniști) , pe care am
facut-o eu, este de a pune toate aceste
ingrediente în mașina de facut pâine. Am programat-o pentru framântare și
dospire, 150 de minute.
Crema pentru blat:
Amestecăm 90g unt la temperatura camerei cu 200g zahăr
brun și 2 lingurițe de scorțișoară, până obținem o pastă.
Amestecăm 100g unt moale (la temperatura camerei și NU
topit), cu 100g cremă de branză (orice fel de cremă de branză, important este
să fie cremoasă și natur, fară verdețuri sau alte arome) și 200g zahăr pudră
vanilat.
Glazura trebuie amestecată până când zaharul
este aproape topit.
Am scos aluatul dospit pe o planșetă , l-am împărțit în două
și am întins foaie.
Am uns prima foaie cu crema pentru blat, am rulat-o și am taiat-o ca pe o ruladă. La fel am procedat și cu cea de-a doua foaie. Am așezat apoi rulourile pe tava în care am pus hârtie de copt.
Între timp încingem cuptorul la 180 de grade și apoi coacem
rulourile 12-15 minute până sunt sunt rumenite.
Atenție, se ard foarte repede, deci urmariți-le cât stau la
copt.
Cam asta este tot. Minunată și gustoasă ...Senzațională!!!
Have fun și...spor....la mâncat!!!
foarte delicioase..... a cam fost bataie pentru ele...
RăspundețiȘtergere