Rețeta de vineri - Cartofi cu mozarella și ciuperci la cuptor


De astăzi voi avea o postare în fiecare vineri....în care voi prezenta o rețetă testată de noi, sănătoasă, gustoasă și ...evident simplă sau rapidă.

Ador rețetele care îmi ies atât de bune, încât pot servi chiar și musafirii...Aceasta este una dintre ele, moment de câștigat priviri admirative din partea soacrei...socrului...și a întregului neam al soțului, evident...că ai tăi îți cunosc potențialul..

Rețeta de astăzi necesită puțină muncă, dar nu cât să renunțăm, pentru că este buuuună...rău. Este potrivită pe o vreme friguroasă, pentru că este foarte consistentă.

Avem nevoie de:

- un kg. de cartofi
- un kg. de ciuperci (proaspete)
- o legătură de ceapă verde
- jumătate de ardei roșu
-350 de grame de mozarella
-sare
-piper
-roșii (pentru ornat)

Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert. Între timp se curăță ceapa și ciupercile. Se spală ardeiul și se taie toate...cubulețe (ciupercile), mărunt ( ardeiul și ceapa).

Ciupercile, ceapa și ardeiul roșu se călesc în puțin ulei, până când se elimină toată apa din ciuperci.

Mozarella se rade pe răzătoarea mare..Și începe asamblarea : într-un vas de yena...sau o tavă se așază un strat de mozarella, unul de cartofi , unul cu ciupercile,ardeiul și ceapa, apoi iar un strat de cartofi și restul de mozarella.

Se ornează cu roșii , ardei capia...orice..Se bagă la cuptorul încins la 180 de grade timp de o jumătate de oră...până se rumenește puțin.
Poftă bună!!!


Comentarii