Rețeta de vineri - Tort de ton


Am pregătit și pentru astăzi o rețetă extrem de ușoară, de rapidă și de gustoasă.



Tortul de ton arată ... senzațional de bine, așa că poate fi făcut atât pentru o masă de weekend în familie, cât și pentru o petrecere, o aniversare, sau pentru musafirii ad-hoc ai celor ce stau pe litoral...(care vin să ne facă surpriză...și vor să mănânce pește...că vin la mare...)

Noi nu prea mâncăm pește, nu ne place nici mirosul..nici gustul..(fiecare cu defectele lui..) motiv pentru care am căutat variante pentru a  diversifica alimentația...mai ales a copiilor.

Dar acest tort aperitiv nu are cum să nu atragă chiar și cele mai cârcotașe minți, pentru că este gata în zece minute și nu supără pe nimeni dacă dispare repede de pe masă...

Avem nevoie de:

- maioneză din 4 ouă
- 4-5 cutii cu ton
- 400 g  smântână
- două pâini feliate (albe sau integrale..la alegere)
- sare, piper și mărar (după gust)
- salată verde (pentru ornat)



Preparare:

Maioneza se amestecă cu o pătrime din cantitatea de smântână, cu tonul, mărarul, sarea și piperul, până devine o pastă.

Se curăță de coajă pâinea și fiecare felie se unge cu smântâna rămasă.

Pe un platou se așază un strat de pastă, un strat de pâine unsă cu smântână, apoi iar un strat de pastă, iar unul de pâine, până se ajunge la trei straturi de pâine. Operațiunea se încheie cu pasta.

Deasupra se presară salată verde tăiată fâșii și se ornează cu felii de lămâie.

Se ține la frigider până a doua zi.

Poftă bună!!!

Comentarii