Deliciu de weekend - lava cake


Alexandra ne-a făcut o surpriză frumoasă ieri seara. Și-a exersat talentul culinar și pot să spun că este extrem de pricepută.

A făcut o minunăție de desert în douăzeci de minute. O bunătateeee!!!

Lava cake. Un desert plin ce ciocolată, delicios, și cu un aspect luxury...Nu credeam că poate arăta atât de bine!



Rețeta:

- 160 grame de ciocolată neagră

- 75 grame de unt

-70 grame zahăr pudră

-30 grame de făină

-2 ouă

-2 gălbenușuri

-esență de vanilie

-puțină sare




Ciocolata se topește la foc mic, într-un vas, la bain marie împreună cu untul. După topire, în vasul cu ciocolata se adaugă zahărul pudră și se amestecă cu un tel. Apoi ouăle și gălbenușurile și se omogenizează. Se mai adaugă esență de vanilie, praful de sare și făina și se încorporează toate îngredientele.

Se toarnă în forme de brioșe, unse în prealabil cu puțin unt, pentru a nu se lipi.


Cât încălzim cuptorul la 200 de grade, curățăm castronul și telul de ciocolată rămasă.



După ce s-a încălzit cuptorul, băgăm lava cake-urile la cuptor pentru zece minute.

Scoatem din congelator înghețată, dacă avem, dacă nu, nu-i bai. Este la fel de deliciosă și fără alte combinații.

O așezăm în farfurie și ...Voilà!!


Mulțumim Alexandra pentru așa o surpriză ciocolatoasă!!!

Comentarii