În căutarea simplității.




În copilărie nu aveam voie să-l rostesc, să-l amintesc pe Dumnezeu. În familia mea credința era o virgulă care putea deveni o catastrofă doar dacă pronunțam ceva legat de divinitate.

În opoziție, eu cu colega mea de bancă scriam în recreații visul Maicii Domnului și ne rugam împreună. Ai mei nu au aflat asta niciodată.

Astăzi Dumnezeu este peste tot, sub o mulțime de forme și definiții. Deja simțim diferit și parcă ne strânge pielea, vrem să înțelegem și să cunoaștem. Căutăm răspunsuri în noi și în cei din jur.

Începem să înțelegem că nimic nu este întâmplător și bolile au sursa lor sufletească. Apar când greșim față de noi și nu ne schimbăm atitudinea. 

Sincronicitatea pe care o găsim explicată în știință, religie, bioenergie ne deschide mai multe căi de a înțelege și a căuta unde putem găsi răspunsuri. 

Întâlnesc din ce în ce mai mulți oameni care nu mai sunt interesați de imanent. Își doresc liniște,  meditație, viață simplă, alimente cât mai puțin procesate, autocunoaștere. Se întorc către ei pentru a-și înțelege și cunoaște sinele. Încep să-și asume și să conștientizeze responsabilitatea creșterii copiilor cât mai liber, echilibrat și armonios. 

Am urmărit un documentar realizat de Tom Shadyac (regizorul Ice Ventura) care, în urma unui accident cu bicicleta a suferit un sindrom post traumatic. Filmul se numește I am și răspunde la întrebarea la care mulți căutăm răspuns... Există ceva dincolo de tot ceea ce este palpabil?
După finalizarea documentarului, regizorul a donat mai multor fundații toată averea acumulată.

Pentru toți trezirea este șocantă. Parcă se reduc în fiecare moment dioptriile și vezi din ce în ce mai clar. Durerile se atenuează până la dispariție iar provocările vieții par dintr-o dată mai mici. Problemele nu dispar, dar modul nostru de a le percepe le micșorează. Dorințele sunt de altă natură, iar stresul scade.

Ne dorim mai multă apropiere de natură, de viu, de a ști ce este dincolo de noi.

Căutăm armonia, rezolvăm trecutul, eliberăm tipare, tristeți. Vrem simplitate și în același timp Evoluție și Bine. 









Comentarii