Rețeta de vineri - Prăjitură cu mere
Prăjitura cu mere este cu adevărat prăjitura mea preferată. Aș mânca fără oprire, ca o autentică "cakehoolic".

De fapt, nu știu care dintre noi este mai addicted : eu, copiii, Cristi sau motanul nostru, Ronțic.Este foarte simplu și rapid de făcut. Nu necesită studii aprofundate nici această rețetă și este perfectă pentru o vreme friguroasă. Așa o asociez eu, cu iarna. Dar am și explicația : la noi se mănâncă imediat, caldă, iar casa miroase a scorțișoară și măr.Pentru aluat :

-650 grame făină
-250 grame unt
-200 grame smântână
-200 grame zahăr pudră
-2 ouă
- un plic cu praf de copt
- puțină sarePentru umplutură:

-un kilogram de mere
-o linguriță de scorțișoară
-100 grame zahăr.

Prima dată am călit merele rase într-o cratiță pentru a elimina sucul de măr. Tot pe foc, după ce s-au înmuiat, am adăugat zahărul și la final scorțișoara. Apoi am lăsat compoziția să se răcească.

Într-un vas am pus untul ( la temperatura camerei) tăiat cuburi și l-am mixat cu zahărul pudră. După omogenizare am adăugat ouăle și smântâna. Apoi, puțin câte puțin făina, praful de copt și sarea. Am scos aluatul pe o planșetă cu făină, am mai frământat 3-4 minute și am împărțit cantitatea în jumătate. Am întins prima foaie, am rulat-o pe sucitor și am pus-o în tava care avea la bază hârtie de copt.

Am adăugat strat de compoziție (mărul cu scorțișoară) și apoi am pus a doua foaie în tavă.Tava, pregătită, am lăsat-o la copt 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

La final scoatem tava , porționăm prăjitura și o așezăm pe o farfurie sau un suport să se răcească repede.  Teoretic . Practic, prindem hoțomanul care știe că are o soră și vrea să fie sigur că se satură înainte de venirea acesteia de la școală...


Prăjitureală plăcută!!!Comentarii